• Výťažok z vianočných trhov a koncertu

          • Počas vianočných trhov a koncertu sa nám podarilo vyzbierať 1750,-€, ktoré poputujú do Žilinskej fakultnej nemocnice na detske oddelenie.

            Rada rodičov vyzbierala za predaj vianočného punču 770,- €. Peniaze budú použité na rozvoj relaxačných zón  na chodbách školy.

            Všetkým veľmi pekne ďakujeme, že podporili dobrú vec. 

                                                                                                                                              PhDr. Miroslava Gajdošová

             

                 

          • Úspešné ukončenie projektu

          • Naša škola v tomto týždni úspešne ukončila aktivity v projekte so zameraním na pripomenutie si významného výročia mesta Žilina a jeho komunít s odkazom na prvý transport Židov z malej staničky Záriečie v Žiline. Výstupom projektu je bulletin, film mapujúci danú historickú udalosť, učebný materiál z výstavy. Do projektu boli aktívne zapojení žiaci 9. B triedy, za čo im patrí úprimná vďaka a obdiv. Vyvrcholením aktivít v projekte bola premiéra hraného filmu s názvom 1942. Naši žiaci si z premiéry filmu odniesli nezabudnuteľné zážitky. Výstupy z projektu využijú najmä učitelia dejepisu aj v budúci rokoch. 

          • EKOTOPFILM – ENVIROFILM

          • Pri aktuálnej situácii vo svete je dôležité, aby sme deti vychovávali k ochrane prírody a aby si osvojovali spôsoby, ktorými sa dá predchádzať environmentálnym katastrofám. Preto sme sa dňa 07. 12. 2022 so žiakmi piateho a siedmeho ročníka zúčastnili premietania Ekotopfilmu v rámci Junior festivalu, ktorý sa organizuje každoročne od roku 2001. Ekotopfilm sa premietal v ZOC MAX v Žiline. Počas kvízu, ktorý žiakov veľmi zaujal, si mohli overiť svoje vedomosti v danej téme. Ekotopfilm žiaci ohodnotlili ako veľmi prínosný a nadchli sa pre ochranu prírody a našej planéty.
             

          • Experimentujeme z optiky

          • Žiaci 8.ročníka si na hodinách fyziky overili teoretické vedomosti o zrkadlách a šošovkách praktickými aktivitami. Najprv hľadali obraz predmetu – horiacej sviečky vytvorený šošovkou na premietacej stene, ak sviečku umiestnili do rozličných vzdialeností od šošovky. Pri realizácií druhej aktivity použili súpravu s trojlúčovým laserovým zdroj svetla.............viď foto

          • Stretnutie s Mikulášom

          • Ani na našu školu Mikuláš nezabudol v utorok. Navštívil nás spolu s anjelom a čertom. Žiaci 1. stupňa si pre nich pripravili vianočnú pesničku či básničku. Spríjemnili našim žiakom výrobu vianočných darčekov počas tvorivých dielní. Anjel svojim krásnym hlasom rozospieval všetkých žiakov a čert nás pobavil svojimi čertovskými kúskami. Mikuláš odmenil všetkých žiakov čokoládkami a ovocím. Ďakujeme krásne za finančný príspevok Rade rodičov. 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Chceli by sme sa poďakovať všetkým, ktorí sa nezištne zapojili do zbierky pre seniorov. Je úžasné, že v priebehu jedného týždňa sme spolu vyzbierali 106 "krabíc plných lásky “. Sme vďační za empatiu Vašich detí a Vás, ktorí ste v týchto neľahkých časoch nezabudli na tých najzraniteľnejších – našich starých rodičov. Chceli by sme Vám ešte raz vyjadriť úctu a vďaku a dúfame, že na tento dobrý skutok sú naše deti patrične hrdé a láska a porozumenie, ktoré prejavili teraz, ich budú sprevádzať aj naďalej.

                                                                                                                                              Mgr. Soňa Kováč

             

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Dňa 13.10.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka, ktorého sa zúčastnilo 26 žiakov 8. a 9. ročníka. Na 1. mieste sa umiestnila Nikola Vavreková z 9.A, 2. miesto obsadil Filip Hvolka taktiež z 9.A a tretia skončila Natália Mičková z 9.B.

            Víťazka školského kola Nika Vavreková z 9.A reprezentovala našu školu 10.11.2022 v okresnom kole OSJ, kde skončila na výbornom 8. mieste spomedzi 34 súťažiacich.

            Víťazom i ostatným úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

                                                                                                                   Mgr. A. Višňovská