• Lyžiarsky výcvik 2022

          • Aj v tomto školskom roku naša škola organizovala pre žiakov 7. ročníka lyžiarsky výcvik (LV). Ten sa uskutočnil podľa vopred vypracovaného plánu, časového harmonogramu a s dodržaním denného režimu. Žiaci z uvedených tried 7. ročníka boli podľa výkonu a aktuálnej lyžiarskej úrovne rozdelení do 3 výkonnostných skupín.

            Okrem samotného metodického výcviku sa uskutočnili počas LV aj sprievodné akcie ako prednášky, návšteva bazénu, bowling, spoločenské hry, turistické vychádzky do okolia, spoločenské večery v sprievode hudby na spestrenie voľného času a na regeneráciu síl.

            Pobyt sa uskutočnil v krásnom prostredí lyžiarskeho strediska Parksnow na Donovaloch. Počas tohto pobytu neboli zaznamenané žiadne vážne ani menej závažné úrazy. Pred odchodom na LV bolo v budove školy ZŠ Lichardova vykonané hromadné testovanie žiakov Covid-19 AG testami, pričom všetci žiaci zaznamenali negatívny výsledok tohto testu. Absolvovaním výcviku sa žiaci výrazne zlepšili nielen v športových zručnostiach ale aj v organizovaní vlastného času, disciplíne a spolupráci. Na základe množstva pozitív, ktoré organizovanie kurzu ponúka veríme, že aj v budúcom školskom roku sa nám rovnako úspešne podarí zorganizovať LV.

                                                          

                                                                                                          PaedDr. J. Jakubík – vedúci LV

          • Uchádzame sa o Vaše 2% z daní za rok 2021


          • Radi by sme Vás oslovili v mene OZ "Združenie rodičov a priateľov ZŠ Hliny 8, Lichardova 24, Žilina" a požiadali o poskytnutie 2% z Vašich daní na rozvoj školských a mimoškolských aktivít žiakov. OZ pravidelne finančne prispieva na lyžiarsky výcvik, plavecký výcvik, školu v prírode, exkurzie, krúžky školy, odmeny pre žiakov pri rôznych príležitostiach, na vybavenie ŠKD atď.

            Veríme, že podporíte dobrú vec a vďaka poukázaniu 2 % Vašich daní budú naši žiaci rásť a rozvíjať sa. V prílohe nájdete info letáčik s prepojením na tlačivo na darovanie 2% z daní.

            Ďakujeme veľmi pekne.

            Združenie rodičov a priateľov ZŠ Hliny 8, Lichardova 24, Žilina

          • Svetový deň mokradí- 2. február 2022

          • Druhý február je dátum, kedy sa zima prehupne do svojej druhej polovice. V minulosti ľudia verili, že v tento deň sa stretáva magická zimná sila s jarnou. V tento deň kresťania slávia aj tradičné Hromnice a tento deň  je v kalendári venovaný aj mokradiam.

            V tento deň zavítala k nám  pani Alena Badurová, pracovníčka pre environmentálnu výchovu zo Správy NP Malá Fatra Varín, aby našim štvrtákom vysvetlila, čo je to mokraď , lebo mnohé z nich nemajú takmer žiadnu „šajnu“ o ich význame, o ich nesmiernom bohatstve, ktoré predstavuje pre našu planétu a zároveň aj pre každého z nás. Mokrade patria medzi najcennejšie ekosystémy na Zemi. Svetový deň mokradí sa oslavuje od roku 1971 na celom svete. Beseda s rôznymi aktivitami bola veľmi zaujímavá a tak ďakujeme pani Badurovej a aj pani učiteľke Šustrovej, že ju pre nás pripravili.

                                                                                                              Mgr. Bytčanková Daniela

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 27. 1. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko.
            Zúčastnili sa ho žiaci v dvoch kategóriách , 2. - 3. ročník 1. kategória a 4. - 5. ročník 2. kategória. Z dôvodu triednych karantén mal tento ročník inú podobu, žiaci 1. kategórie museli prednášať online .
            Porota, ktorá túto súťaž sledovala a vyhodnotila bola v zložení p. učiteliek Daniela Bytčanková, , Mirka Jakubíková a Aneta Tóthová.

            Vyhodnotenie v 1. kategórii 1. miesto Timea Luláková , trieda 3. A
                                                         2. miesto Samuel Molčan, trieda 2 .A
                                                         3. miesto Filip Kubáň , trieda 3. B


            Vyhodnotenie v 2. kategórii 1. miesto Marek Filo, trieda 4 . C
            diplom za účasť získali           Ema Ryboňová , trieda 4. C ,
                                                            Liana Rychtárik ,trieda 4 .A
                                                           Samuel Garabáš , trieda 4 . B


            Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme za ich výkony, a veríme , že nám čoskoro zazvoní na lepšie časy a budeme môcť našim žiakom a ich príprave venovať viac času.

            Mgr. Aneta Tóthová