• Vianočný Ringo turnaj

          • V decembri 2022 sa na našej škole konal tradičný Ringo turnaj. Turnaja sa zúčastnili triedy 5.-8. ročníka, ktoré súťažili v dvoch vekových kategóriách. Tak ako každý rok, aj v tomto prípade sme mohli vidieť mnoho zaujímavých a vyrovnaných zápasov, ktoré boli plné zdravej rivality a pekných výkonov. Všetci zúčastnení boli za svoje výkony odmenení, obzvlášť družstvá umiestnené na prvých pozíciách.

            V mladšej kategórii sa na 1. mieste umiestnila trieda 5.A, druhé miesto obsadila 6.A a tretie miesto. 6.B. V staršej kategórii zvíťazila trieda 7.B, na druhom mieste skončila trieda 8.A a na treťom mieste trieda 7.A.

            Nehrajúci žiaci doplnili atmosféru turnaja povzbudzovaním svojich spolužiakov, poprípade pomocou pri organizovaní. Všetkým, ktorí sa podieľali na organizácií turnaja ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Výstava - Vedecká hračka

          • Dňa 25.1.2023 sme sa v rámci predmetu technika zúčastnili s triedou 5.B interaktívnej výstavy Vedecká hračka v Krajskej knižnici. Žiaci  si mohli zábavnou formou overiť niektoré fyzikálne zákony. Na prízemí sme si pozreli aj výstavu zameranú na amerického kozmonauta so slovenskými koreňmi Cernana, ktorý bol zatiaľ posledným človekom na Mesiaci.

          • Stolové spoločenské hry v ŠKD

          • V stredu, 25.januára 2023, sa deti, ktoré rady hrávajú stolové hry s kamarátmi zo všetkých oddelení stretli v herni ŠKD. Spoločne, nerušene a s radosťou si zahrali stolný futbal, Dubble, Dámu, šach, puzzle a iné hry. Bolo to pokojné odpoludnie v atmosfére priateľstva a tolerancie.

                                                                                                                                                            

                                                                                                                                  Mgr. K. Žiačiková

          • Aktivity so ŽIŤ ENERGIOU

          • Naša škola je zapojená do projektu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry - ŽIŤ ENERGIOU. V rámci tohto projektu sa niektorí  žiaci 7. a 9.ročníka  zúčastnili  Roadshow  v OC MAX na Solinkách 23.1.2023. Roadshow  je súčasťou informačnej kampane #setrimeprenas, ktorá pomôže znížiť spotrebu energie.  Pre deti boli k dispozícií pútavé súťaže, pri ktorých sa zabavili a zároveň získali malé odmeny. Preukázali aj vedomosti pri hraní energetického kvízu a milovníci nových technológií mali šancu vidieť zblízka vodíkové auto. Energetickí  konzultanti SIEA, v priebehu januára navštívia aj ďalšie krajské mestá a poradia ako využívať energiu úsporne, znížiť účty za kúrenie, teplú vodu a elektrinu. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s nimi. Viď foto

                                                                                                                                 Mgr. Zuzana Adamíková

          • Odovzdanie vianočnej zbierky

          • V piatok 13.01.2023 vedenie školy spolu so zástupcami žiakov z 3. B a 6. A odovzdali finačnú zbierku z Vianočných trhov vo výške 1750€  pani primárke Detského oddelenia FNsP. Finančné prostriedky budú určené na nákup medicínskych prístrojov, ktoré uľachčia vyšetrovanie malých pacientov.

            Všetkým, čo prispeli, ešte raz srdečne ďakujeme, že podporili dobrú vec.

                                                                                                                                                    vedenie školy   

          • Čičmany

          • Rázovitá obec Čičmany oslavuje 750. výročie 1.písomnej zmienky, a tak sme sa rozhodli oslavovať spolu s ňou. Na hodinách techniky v decembri žiaci 7., 8. a 9. ročníka vytvorili modely zdobených čičmianskych dreveníc. Väčšina domčekov sa vydarila. Môžeme vyzdvihnúť prácu Janka Zachara z 8.B, Radky Labajovej zo 7.B, Michala Kocúra a Michalisa Ioannoua z 8.A, Kvetky Bartovej, Laury Kováčikovej a Aurory Jasenovskej z 8.B, Katky Šárayovej a Natálie Mičkovej z 9.B. Stromčeky z dreva zhotovili žiaci 9. ročníka. Dedinku z geografického hľadiska si vzali na mušku žiaci 6. ročníka a krásne pohorie z polystyrénu vytvorili žiaci zo 7.B. V Čičmanoch našiel svoju  maštaľku i Ježiško. S betlehemom z kartónu a vlny sa potrápili deviataci na hodine NBV.

            Naša námaha nebola zbytočná a spoločný projekt pod vedením p.uč. Jantošovej, p.uč. Liptákovej, p.uč. Tomčíkovej a p. uč. Deketovej nám v decembri  priniesol do školy sviatočnú vianočnú atmosféru.

          • Dobrobox plný láskavosti

          • Máme tu už január a začal sa rok 2023, ale december sa niesol v znamení prípravy na Vianoce, ktoré sú sviatkami lásky. Nám to v škole pripomínal adventný kalendár tvorený lampášikmi, ktoré sme postupne „rozsvecovali“ tým, že niekoho potešíme, alebo mu pomôžeme. Deti svoje dobré skutky mohli napísať a vhodiť do škatuľky - DOBROBOXU. Posledný školský deň pred Vianocami žiaci, ktorí priniesli svojim blízkym najviac radosti, boli odmenení sladkosťou. Najviac pomáhali Lucka a Janka Matiové, Sára a Sofia Altusové, Miška Adamovová a František Michnica.