• Zimná olympiáda

          • Športové súťaženie na snehu si deti z ŠKD naozaj užili. Pripravených bolo 5 súťažných disciplín, v ktorých deti ukázali svoju telesnú zdatnosť. Za výborné športové výkony boli odmenené medailou a sladkou odmenou. Akcia sa deťom veľmi páčila. Tešíme sa opäť o rok.                                                                     

                         Magda Chochuľová

             

          • Karneval

          • Dňa 15.2.2023 sme si popoludnie v školskom klube spríjemnili karnevalom, ktorý sa uskutočnil v slávnostne vyzdobenej telocvični. Deti sa prezliekli do karnevalových kostýmov, premenili sa na postavy z rozprávok, zvieratká, športovcov a iné masky. V úvode karnevalu sme obdivovali tanečné vystúpenie dievčat z piateho ročníka a spoločne sme si zaspievali. Súčasťou karnevalu boli aj zábavné súťaže. Radostná nálada sprevádzaná hudbou roztancovala malých aj veľkých. Nechýbala sladká odmena a malé občerstvenie v triedach.

            Ďakujem všetkým, ktorí nám s realizáciu karnevalu pomohli.

                                                                                                                              Mgr. Mária Póčiková

          • Danka a Janka – podujatie v Krajskej knižnici

          • Dňa 14.2.2023 žiaci 2.C navštívili Krajskú knižnicu v Žiline a zúčastnili sa podujatia Danka a Janka. Hravou formou sa dozvedeli o veselých a poučných príbehoch dvoch sestier – dvojičiek Danky a Janky. Zároveň si vypočuli zaujímavosti o živote spisovateľky Márie Ďuríčkovej a jej dielach. Niektoré knižky nás zaujali natoľko, že sme si ich vypožičali a začali hneď čítať. Veď ako povedal J.A. Komenský: „Ten, kto nemiluje knihu, nemiluje múdrosť. Ten, kto nemiluje múdrosť, stáva sa hlupákom.“  

            Mgr. Lucia Kocúrová

          • Laboratórna aktivita z chémie

          • Na laboratórnej aktivite z chémie žiaci 7.ročníka pracovali v skupinách. Filtrovali rôznorodú zmes piesku a vody pomocou filtračnej aparatúry. Na filtráciu použili materiál filtračný papier. Zisťovali čistotu filtrátu...

                                                                                                            Mgr. Z.Adamíková

          • Zemiakové hody

          • Naši najmenší z 1.A chodia radi do školskej kuchynky. Dnes sme si urobili chutný olovrant z pečených zemiakov. Každý si rád očistil svoj zemiačik, ktorý si vybral z košíka. Opatrne sme ich nakrájali na štvrtinky a ukladali na plech. Bolo ich naozaj veľa. No a šup s nimi do trúby! Keď sa upiekli, tiekli nám slinky. Veľmi nám chutili. Zemiaky sú plné vitamínov a tvoria základ nášho jedálnička.

            Tešíme sa na ďalšie zdravé pochúťky!                                                                                     

                 Bc. Erika Stachová 

          • VÍŤAZSTVO NAŠICH ŽIAKOV NA TURNAJ V MINIHÁDZANEJ

          • Dňa 2.2.2023 sa naša škola zúčastnila medzi-školského turnaja v minihádzanej, ktorý sa konal na ZŠ Námestie mladosti Hájik. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: mladšia kategória (1.-2. roč.) a staršia kategória (3.-4. roč.). V oboch kategóriách naše tímy predviedli krásne výkony a obsadili pekné umiestnenia. V staršej kategórii, kde sme nastúpili v dvoch družstvách, sme zaznamenali 1. a 3. miesto. V mladšej kategórii, kde sme taktiež postavili dve družstvá, sme zaznamenali 2. a 4. miesto. Spolu našu školu reprezentovalo 17 žiakov navštevujúci krúžok ,,Minihádzaná“.

            Všetkým zúčastneným deťom ďakujeme za skvelý výkon, vzorné správanie a reprezentáciu školy na tomto turnaji.

            J. Jakubík